Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Военномедицинската академия (ВМА), съобщиха от правителствената пресслужба.Премиерът

...
Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Военномедицинската академия (ВМА), съобщиха от правителствената пресслужба.Премиерът
Коментари Харесай

Премиерът ще се срещне с ръководството на ВМА и ще разгледа лаборатория

Министър-председателят  акад. Николай Денков  ще посети  Военномедицинската академия (ВМА) , оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът ще се срещне с  ръководството  на лечебното заведение, след което ще разгледа  химико-токсикологичната лаборатория  във ВМА.

Лабораторията е  част от Катедра „ Токсикология “ на ВМА.  В нея се правят в цялостен размер както типичен, по този начин и модерни систематични  химико-токсикологични проучвания  за прелиминарен скрининг и потвърдителен  разбор на лекарствени, наркотични и други токсични вещества  в биологични проби, според рекомендациите на интернационалните сдружения в региона (TIAFT, SOFT), се показва в уеб страницата на лечебното заведение. Използват се необятен набор от способи като спектрофотометрични, имуноаналитични, биохимични и инструментални хроматографски и масспектрални  техники  за разбор.

Лабораторията е водеща за страната в региона на  съдебно-токсикологичната експертиза,  осигуряваща  изследванията за приложимост на алкохол и наркотични субстанции при водачи,  военнослужещи, чиновници на Министерство на вътрешните работи, химико-токсикологична експертиза на проби от умряли, незабавна токсикологична диагностика при случаи със подозрения за  отравяне  и други (вкл. за редица лечебни заведения от цялата страна по договор), както и проучвания на чиновници на разнообразни държавни ведомства и частни компании за приложимост на  алкохол наркотични вещества  и  психоактивни   лекарства .

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР